Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest är ett av de mest populära spelen från spelutvecklarna på Net Entertainment. Det moderna spelet med ett Tetris liknande upplägg istället för hjul är Sveriges mest populära slotsspel. Spelets introduktionsfilm bekantar oss med den historiske äventyraren Gonzales Pizarro, en spansk erövrare på jakt efter det mytomspunna Eldorado, staden som svämmar över med guld. Under själva spelet finns Gonzales hela tiden med på skärmen och hejar engagerat på spelaren allteftersom man letar efter det försvunna guldet i Perus djungel. Gonzo’s Quest släpptes 2010 och är fortfarande ett av Net Entertainments mest populära spel.

Kom igång direkt. Vi rekommenderar Leo Vegas

Spelets upplägg

Spelutvecklarna har valt något som kallas ”Avalanche” upplägg. Block med symboler i olika färger faller ner i tre rader och när man får tillräcklig många av samma symbol i rad går dem upp i rök. De tomma rutorna ersätts av nya block som faller ner så man har alltså chans att vinna flera gånger på samma spin. Förutom Avalanche som fungerar som en gratis spin med extra chanser vid varje vinst finns det ett särskilt bonus block, free fall, som ger extra freespins.

Introfilmen är ett effektivt sätt att komma in i spelets historiska conquistador tema. Man befinner sig i den sydamerikanska djungel vilket märks tydligt på den gröna, lummiga bakgrundsgrafiken och på de verklighetstrogna fågelkvittrande ljudeffekterna. 3D grafiken är skickligt genomförd med bland annat häftiga explosioner när blocken går upp i rök vid vinst och Gonzos olika rörelser när han hejar på från sidan. Även om det här spelet i grunden är ett enkelt slotsspel med 5 hjul och tre rader som dessutom har några år på nacken känns grafiken snygg och unik.